Workshop op Ibiza

Weddingphotographer Ibiza – Begin oktober 2016 reisden we naar Ibiza om daar een workshop te volgen samen met Ralf van Eppel fotografie. We waren nog nooit op Ibiza geweest dus hoe het eiland bij Spanje eruit zou zien wisten we niet. Nu wel!  De eerste dag werden we meteen verliefd op Ibiza, wat een prachtig eiland en wat een mooie mensen. Alles kan en mag op het eiland zolang jij er maar gelukkig van wordt. Om maar niet te spreken over de geweldige strandjes die je overal hebt. Wauw wat een eiland!

Op de eerste dag van de workshop maakten we kennis met de groep cursisten. De klik was er meteen al, meteen lachen gieren en brullen. Vaak is er toch een buitenbeentje in een groep, maar het bijzondere was dat iedereen goed met elkaar kon opschieten. Dag twee zijn we met de Defenders naar een prachtig plek gegaan waar we tot zonsondergang hebben gefotografeerd. Prachtige bomen en een prachtig uitzicht over de zee vulde de skyline.

Voor dag drie moesten we 10 foto’s meenemen naar de workshop. We zouden op deze foto’s feedback krijgen. Och wat vond iedereen dat spannend… Je mooiste foto’s worden beoordeeld door 1 van de beste fotografen van de wereld. Toen wij aan de beurt waren gierden de zenuwen door ons lijf heen, wat zal hij van onze foto’s vinden….??? Ralf vond onze foto’s geweldig en bij drie foto’s zei hij zelfs dat we die foto’s zeker moesten insturen voor een award en dat ze ook zeker zouden winnen! Dat gaan we dan ook zeker doen!

Na de critics te hebben overleeft zijn we naar een rotswand gegaan om daar te gaan fotograferen. We kregen de opdracht om in 5 minuten een aantal foto’s te maken. Dit mochten niet dezelfde foto’s zijn, dus iedereen moest iets unieks bedenken. Dan sta je daar op een prachtig eiland met zoveel moois om je heen en dan…… De plek waar we waren was een badplaats waar je heerlijk kon zonnen en zwemmen in de zee. Overal waren mensen aan het zwemmen of van de zon aan het genieten. Ik zat zo eens om me heen te kijken en zag de andere fotografen druk bezig om een rustig plek te zoeken waar ze een mooie foto konden maken met het bruidspaar. In mijn gedachte zat iets heel anders. Ik wilde niet hetzelfde doen als iedereen en wou echt iets heel anders maken. Ik hoopte dat de foto-goden mij goed gezind waren.

Op een gegeven moment kwam er een man aangelopen met twee boxers. Hij zocht een mooi plekje op een hoge rots en legde zijn handdoek neer. Ik zat dat zo te bekijken en op een gegeven moment gooit de man een slipper in het water en de honden springen van een 2 meter hoge rots af. Hé dacht ik, daar kan ik vast wat mee… Ik hoopte dat de man door ging met het gooien van de slipper en dat de honden nog steeds zo enthousiast zijn op het moment dat ik foto’s mocht maken met het bruidspaar. Ik was aan de beurt om samen met het bruidspaar een aantal foto’s te maken. Snel het bruidspaar op de goede plek neer gezet en op het juiste moment afdrukken…………. Zie hier het resultaat 🙂

Wat is Ibiza mooi! Eén van onze wensen is om daar nog eens een bruiloft te fotograferen! Wie gaat er mee?

ser_3044 ser_3050 ser_3063 ser_3097 ser_3122 ser_3185 ser_3249 ser_3621 ser_3728

ser_3696ser_3962-edit ser_3985

Recent Posts

Comments are closed.